Uppåt på börserna i USA!

USA börserna går mycket starkt även idag och vi kan hoppas på en stigande börs imorgon.
Oljan håller sig över 101 USD trots att USA:s ekonomi är i recession?  Det verkar som tillgången och de nya tillväxtländernas konsumtion väger över gällande priset.

Troligen blir oljeaktierna vinnare i det långa perspektivet?

Ha ett bra slut på påsken så hoppas vi på en ny intressant ekonomivecka.

Skidåkning på Billingen under påshelgen.

Var i dag uppe på Billingen och åkte?  (milspåret (försöker)) skidor. Blev omkörd av bl.a Monica Green Skövdes ansikte utåt i Politiken. Hon sitter i riksdagen och tränar regelbundet. Det är nog lättare att planera in sin träning (friskvård) om man är i hennes eller min situation där man har möjlighet att planera sin egen tid även om den är knapp. Då jag var snickare var man ofta för trött för fysik trräning på kvällen och på morgonen funkade det aldrig! Men det är faktiskt fråga om prioriteringar. Monica sa att hon tränar inför ett skidlopp där svenska riksdagsmän tävlar emot finska. Jag sa lycka till och fick därefter släppa henne hon är mycket bättre än jag på skidåkning men jag slog ju henne senast på Hagenloppet

.image26

Man kan ju träna upp sig som 50 åring även om man inte åkt skidor tidigare det visade jag genom att genomföra kortvasan 3 mil den 24 februari 2006 på 2:36:07. Det gäller ju att sätta upp mål, däremot är det viktigt att kroppen hänger med någorlunda och fortfarande går det ju trots krämpor. På Hagenloppet 8 km kom jag på 71 plats på tiden 42.57 gäller ju att hålla igång.

Billingen och längdskidåkning!

Hej har precis varit uppe på Billingen och åkt längdskidor för första gången denna säsong!

Köpte årskort i november men det har ju inte varit någon vinter tidigare.

Då jag tog mig fram i mitt makliga tempo frustande och stönande med snor och saliv hängande i ansiktet som en lång istapp under hakan höll jag på att kollidera med en älg!


Älgkvigan tittade ilsket på mig och jag kunde nästan läsa hennes tankar:

Vad fan gör en krokig gammal "gubbe" som du ute i skogen kl. 6 på morgonen en långfredag? Eftersom hon såg så ilsken ut och krafsade i backen la jag in en överväxel och slog mitt personliga rekord på avslutande kilometern!


Ni tror väl att det är min livliga fantasi eller någon påskdryck som påverkat Roberts mentala status men det är dagens sanning och helgen är vikt för träning, jag har lovat mina kollegor att då jag står på startlinjen 14 juni (invigningslopp av E6 an Småröd - Håby) skall de få en match. Dessutom vill jag inte ha en "svullbuk" då Annelie gifter sig 7 juni! Jag har ju som jag brukar skämta om gjort många "tavlor" i mitt liv, de flesta är inget att skryta över och vissa vill jag helst glömma som ni säkert  förstår? men Annelie är en "tavla" som jag gjort och som jag är stolt över.


Fick vara med på en arbetsmiljörond på PEAB som bygger Trollhättans  högsta hus (16 våningar studentlägenheter) i kvarteret elefanten (se bild).


Glad Påsk och glöm inte att vi får de ledare vi förtjänar!
image25


Ericsson hur går detta?

Hur kan Sveriges flaggskepp skrivas ner hela tiden?
Är alla de människor som arbetar åt bolaget inkompetenta?
Nu har alla under lång tid enbart kommit med negativa inlägg tillslut kommer bolaget att bi det krisbolag alla vill ha det till!
Nu hoppas jag att Ericsson kavlar upp ärmarna och kämpar så att inte alla negativa skribenter och olyckskorpar får sitt lystmäte och utbrister vad var det vi sa!
Jag kommer inte att sparka på den som ligger ner utan hoppas på en resning och det är jag beredd att satsa en rejäl slant på!

RSS 2.0