Aktielegenden Gunnar Ek besökte Skövdes aktiesparare hos Skatteverket i deras nya lokaler.

Aktielegenden Gunnar Ek besökte Skövdes aktiesparare hos Skatteverket i deras nya lokaler.

60 talet förväntansfulla aktiesparare hade samlats då Gunnar Ek besökte Skövdes Aktiesparare 5 februari hos Skatteverket i deras nya lokaler. Skatteverkets Anders Öman informerade om sin organisation och Kari Asplund gick igenom nyheter och sådant som kan vara bra för aktiespararen att veta inför kommande deklaration. Aktiespararna i Skövde och dess ordförande Lennart Svartvik inledde kvällen med årsmöte och valberedningen genom Sten Ramke föreslog omval på ledningsgruppen och ordförande Lennart Svartvik, vilket den sistnämnde klubbade igenom.

.


På bilden ser vi Gunnar Ek, Anders Öman, Kari Asplund och en av eldsjälarna i aktiespararna i Skövde Per Hall som lägger ner mycket ideellt arbete för att erbjuda medlemmarna i Skövde olika möjligheter till att berika sitt aktiesparande.

Efter skatteverkets presentation anlände kvällens verkliga dragplåster Gunnar Ek. De som hållit på med aktier i några år vet att Gunnar är en legend inom aktiespararnas värld. Han kan med sitt kunnande och sin kompetens ge värdefull information från aktievärlden. Han har också förmågan att på ett pedagogiskt och medryckande sätt förklara aktiebörsen och börskursernas ibland nyckfulla och för den oinvigde inte helt lättförklariga turer. Aktiespararen har på senare tid haft det tungt, börsen har slagit bottenrekord och småspararna har fått se sina sparslantar minska i värde. Gunnar gav därefter lite köptips och "peppade" upp den intresserade församlingen och det beryktade ljuset i tunneln kunde enligt Gunnar börja anas. Börsen brukar ju ligga något år före konjunkturen och det vet de aktiesparare som varit med i både med och motgång. Gunnar nämnde också att man skall ha i åtanke att aktier över sikt har slagit de mesta sparformer. Men då måste aktiespararnas gyllene regler efterlevas, sprid riskerna, köp över tiden och i olika branscher och köp aktier i flera företag. Alltså inte lägga alla ägg i en korg. Gunnar fick avslutningsvis stående ovationer och hann även förrätta  prisutdelning där fina priser delades ut på deltagarnas biljetter.
Gunnar reste därefter till hemmet i Göteborg med 22.15 tåget och jag undrade då han hastade vidare hur han orkar! Det finns ingen risk att aktiespararna inte skall fortsätta ha framgångar med sådana engagerade medarbetare.

För er som funderat över att bli medlemmar eller besöka aktiespararna i Skövde är inplanerade aktieträffar enligt följande:

Onsdagen 18 mars kl 18.30 i stadshuset i Skövde, Handelsbanken och Atlas Copco.

Onsdagen 1 april kl 18.30 i stadshuset i Skövde, Aktiecafé Staffan Östäng håller i det populära caféet och vinnaren av aktietipset tillkännages.

Onsdagen 22 april kl 18.30 i stadshuset i Skövde Svenska Valutagruppen och HQ Bank.
Information och agenda för aktiespararna i Skövde se: http://www.aktiespararna.se/sajt/kontakt/lokalavdelningar/lok/aktiespararna/Skovde/Lokal-startsida/

Text och bild: Robert Ciabatti

Webbsidan som jag sköter ser ni på:
http://www.aktiespararna.se/sajt/kontakt/lokalavdelningar/lok/aktiespararna/Skovde/Nyheter-fran-lokalavdelningen/aktielegenden-gunnar-ek-besokte-skovdes-aktiesparare-hos-skatteverket-i-deras-nya-lokaler/


RSS 2.0