Vad besviken jag blir! En EU kritiker toppar S-listan inför EU parlamentsvalet!

Flera EU-kritiker samt stark facklig representation kännetecknar den EU-vallista som partistyrelsen lägger som förslag till förtroenderådet. Marita Ulvskog toppar, Anna Hedh är femte namn.

- Listan består av 30 bra socialdemokrater som vill arbeta för ett EU som inte i onödan tar frågor från den nationella arenan och som ska arbeta för arbetstagarnas och medborgarnas rättigheter. Vi har inte frågat dem hur de röstat i val så som i EMU-omröstningen utan bara kollat att de är medlemmar i partiet och att de har ett brett stöd, säger Mona Sahlin (s), partiledare.

Detta gillar jag inte! Socialdemokratiskapartiet får genom dessa val en prägel av att man inte tror på EU inför framtiden, valen visar att sossarna har en kritisk och negativ syn på EU vilken jag inte delar.


Varför skall Sverige och socialdemokratin välja in och placera en EU parlamentariker som innerst inne inte gillar EU? Hur utvecklar man den Europeiska unionen och tanken på detta sätt? Övriga Europa häpnar! Per Gahrton lyfte stora arvoden under många år men vad gjorde han för Sverige i parlamentet? Han ville ju Sverige skulle gå ur EU! Nej vi skulle sätta den bäste i EU parlamentet som kunde nå en spjutspetsplats och verkligen placera Sverige på EU(ropakartan).

Mona Sahlin stängde också dörren till EURON genom att gå ut och markera att om vi får makten 2010 kommer inte en folkomröstning angående svenska kronan att hållas. Detta var osmart enligt min bedömning, titta vad som hände på Island:

- Där bönade och bad man till Gud och alla andra högre makter om att få ansluta sig direkt både till EU och EURON som naturligtvis är en myckat starkare valuta än vår svenska krona som mycket väl kan bli den skvalpvaluta det har varnats för.  Under rådande finanskris vet väl ingen vad som händer under nästa mandat period? Osmart är ordet enligt min bedömning.


                                                          Robert Ciabatti Socialdemokrat som tror på EURON och EU.


RSS 2.0