Eniro

Tre andledningar till varför jag gillar Eniro


1. Dom har en välutvecklad webbportal för att komma åt kontaktinfo till företag och privatpersoner. Här har  dom kommit upp sig och äntligen gått om hitta.se i användarvänlighet(har mer uppdaterad databas och hjälp med namnförslag). 

På webbplatsen betalar företag för att få vara med på likväl som dom tidigare betalade för att vara med i katalogen. Den är för känd för att ett etablerat företag skall kunna stå utanför.


2. Äntligen ett företag som tagit upp fighten med blocket.se. Eniros köp/sälj site växer snabbt och kommer att ta markandelar från blocket.se


3. Ett företag med mycket attraktivt P/E tal och bra utdelning.


Aktiemarknaden överreagerar oftast!

Peter Lynch tillhör en av mina favoritförfattare. Böckerna han har skrivit kan betraktas som klassiska. Jag passar på att citera ur "Oslagbara investeringar", del1, (Svenska Dagbladet 1990), eftersom  det passar utmärkt i vårt marknadsklimat.

----------

Investeringsförberedelser

Innan du köper aktier bör du fatta vissa grundläggande beslut om marknaden, hur stort förtroende du har för det amerikanska näringslivet, om du behöver investera i aktier och vad du väntar dig att få ut av det, om du är en kort- eller långsiktig investerare och om hur du kommer att reagera på plötsliga, oväntade och allvarliga kursfall. Det är bäst att formulera dina mål och klargöra dina attityder i förväg (tror jag verkligen att aktier är riskablare än obligationer?), ty om du är tveksam och saknar övertygelse är du ett potentiellt offer för marknaden, som förlorar allt hopp och förnuft i sämsta möjliga ögonblick och säljer ut med förlust. Det är i lika hög grad personliga förberedelser som kunskap som skiljer den framgångsrike aktieväljaren från den kroniske förloraren. Ytterst är det inte aktiemarknaden eller ens företagen själva som avgör en investerares öde. Det är investeraren själv.

Är man en förnuftig investerare?


RSS 2.0