Blankarna råkade illa ut!

Kursrallyt i Ericsson blev rena mardrömmen för blankarna. De räknade med en usel Ericssonrapport. Men i stället överraskade telekomjätten med ett starkt resultat som lyfte aktiekursen. Detta blev ett bakslag som inte blankarna som spekulerat i ett kursras räknade med. 


Blankarna fick bråttom att köpa på sig Ericsson då kursen under fredagen rusade ett tag låg den på en uppgång på nära otroliga 26 %!

Blankarna bidrog till och med att driva upp Ericssons kurs på börsen sedan det gått upp för dem att rapporten var bra. Då fick de bråttom att köpa på sig aktier innan kursen rusade ännu mer, framgår det i Dagens Industri.


Är detta rimligt?

Är detta rimligt?

Reagerar över vilka pengar som de som sitter med i bolag får (tjänar) de går back och är knappt frimärkesvärda!

Behöver inte nämna några namn detta är ett av många exempel:

Arvode till styrelsen
Stämman beslutade i enlighet med valberedningens förslag att arvode till styrelsen skall utgå med följande belopp. Till ordföranden utgår 500 000 kr, till ordinarie ledamöter, som inte är anställda i bolaget, utgår 250 000 kr, samt att ledamöterna i utskotten arvoderas med dagarvoden om 10 000 kr per dag. Till arbetstagarrepresentanterna föreslås ett inläsningsarvode om 25 000 kr per person. Arvode till revisorerna utgår enligt av VD godkänd räkning.

Processutbildning för styrelser seminariedag den 19 april.

Seminarium för styrelsen och representanter

för S-föreningar och sidoorganisationer hölls i kulturhuset i lokal Feja i Skövde.

Ledare var Per Erik Kaj från Brunnsviks Folkögskola.
image27

Min ambition är ju att starta S förening i Hentorp.


Socialdemokraternas distriktskongress i Skaraborg i går i Falköping.

Jag var med på Socialdemokraternas distriktskongress i Skaraborg i går i Falköping på Ållebergsgymnasiet. Mona Sahlin hade lämnat återbud huvudtalare var Marie Granlund som håller i arbetet med skolrådslaget.

Under dagen var jag med i dels en Integrationsgrupp och en grupp som tog upp ämnet sysselsättning och näringsliv.

44 årige Urban Ahlin är ordförande i Skaraborgs distriktet han är enligt mig en god talare och bra pedagog,
duktig på att få ut ett budskap på ett klart och pedagogiskt sätt.


Johan Norberg om Globaliseringen

Var i fredags med på Svenskt Näringslivs lunch det jag vill komma ihåg var Johan Norbergs anförande, mycket bra http://www.johannorberg.net/ och Skövdes Flygplats nye VD Claes Ljunggrens idiotiska uttatlande mitt i Johans anförande han sa att han köpt ett skåp på IKEA som kostade 600 kr men det tog 8 tim att sätta ihop och han värderade sin tim kostnad 600 kr i tim. Varför åkte han inte och köpte ett ihopsatt skåp för knappt 5000 kr då hade han ju enligt hans resonemang tjänat på det hela! Jag förstod inte vart han ville komma!

Presenterade mig och Galaxen för övriga närvarande.


RSS 2.0