Sänk skatterna och sälj ut det som staten och Skövdes kommun och dess innevånare gemensamt äger.

Blogg 2011-02-06 Robert Ciabatti

Då jag som relativt ny inom politiken i Skövde förts hörde talas om Skövde andan funderade jag: Vad menar man?  Min socialdemokratiska kamrat, Marie Ekman har titeln oppositionsråd. Bara en sådan sak markerar vad det handlar om.  Vi socialdemokrater är i opposition mot Alliansen (Moderaterna, centern, folkpartiet och KD).

I grunden är det ideologiska saker som skiljer oss åt.

Vad står våra partier för oavsett om vi befinner oss i Sveriges Riksdag eller i Skövdes kommun fullmäktige, vi ser olika på vilket samhälle vi vill ha och vi har olika värderingar detta ligger i grunden för våra partier. Det är därför vi företräder olika politiska partier.

Moderaterna vill sälja ut allt som staten äger. Medan Vänstern vill att staten skall äga och styra det mesta. Vi socialdemokrater vill att viktiga strategiska saker som vi alla svenskar äger tillsamman skall staten och vi fortsätta att förvalta och äga.

Moderaternas mantra oavsett om man kallar sig de nya moderaterna eller något annan lyder:

Sänk skatterna och sälj ut allt som staten eller som i Katarinas fall vad Skövdes innevånare gemensamt äger.

Katarina och M Ekman har startat mandatperioden med att Markera att när det gäller ideologiska värderingar skiljer sig inte Skövde från landet i övrigt och det tycker jag är bra. Moderaterna kör på i sina hjulspå och upprepar som en gammal vevgrammofon som hakat upp sig:

Sänk skatterna och sälj ut det som staten och Skövdes kommun och dess innevånare gemensamt äger.

Kvinnorna har som nytillträdda till skillnad mot deras företrädare pratat mer i klarspråk än deras föregångare fast de ideologiskt menat likadant.

Människosynen är ändå det viktiga:

Moderaten, den starke klarar sig själv o skiter i andra. Jag som Socialdemokrat vill ha ett solidariskt samhälle där man kan behöva hjälp över en livscykel som för de flesta innebär både upp och nedgångar.


Kommentarer
Postat av: Sven Nilsson

Bra Ciabatti!

2011-02-06 @ 10:30:29
Postat av: Monica Green

Bravo, vi får hjälpas åt att driva opposition

2011-02-06 @ 10:35:57
Postat av: Anna

Verkar vettigt!

2011-02-06 @ 17:43:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0