Skövde kommun skall svara länsstyrelsen i Västra Götaland om man tillstyrker eller avstyrker Västfastigheters och Skövde Värmeverks ansökan om 6 vindkraftsverk vid Sparresäter.

Jag har blivit nerringd och "mailbombad" beroende på beslutet från BN 17/3 då jag gick in som ordförande då Orvar Eriksson (C) inte deltog på grund av delikatessjäv. Stora ekonomiska värden står på spel i ärendet då Skövde kommun skall svara länsstyrelsen i Västra Götaland om man tillstyrker eller avstyrker Västfastigheters och Skövde Värmeverks ansökan om 6 vindkraftsverk vid Sparresäter i Lerdala.

I det beredda ärendet skriver våra tjänstemän att förslaget måste omarbetas på ett antal viktiga punkter för att kunna tillstyrkas. Detta är precis det som en enig nämnd tog fasta på och tog beslut om:

2011-03-17 BN § 36 Sammanträdesprotokoll från sid 12

Remiss – fråga om kommunens inställning till vindkraftsanläggning

Beslut: Föreslagen vindkraftsanläggning är av sådan omfattning och utförande att den strider mot vindkraftsplanen på ett antal punkter. Förslaget måste omarbetas på ett antal viktiga punkter för att kunna accepteras. (Protokollsutdrag).

Ingen i BN ville tillstyrka byggnationen utan omarbetning eller reserverade sig till beslutet 17 mars! Nämnden fick 17/3 information om att vid berednings utskottsmöte 8 mars föreslog vi att ärendet var av så viktig principiell natur att det skulle vidare till KS som delegerade det vidare till KSAU.

2011-06-20 Ärendet kommer att tas upp i Skövdes kommunfullmäktige. Slutligen är det miljöprövningsdelegationen vid länsstyrelsen som svarar ja eller nej på ansökan.

Ni som ringer eller mailar mig i denna fråga måste väl ändå respektera att jag står för det beslut som fattades 17/3 av BN. Att sedan KSAU 22/3 och även 20/4 tillstyrker byggnationen utan omsvep får ju som sagt stå för de som sitter med i kommunstyrelsens arbetsutskott. Och ännu en gång:

Jag står för det beslut som en enhällig Byggnadsnämnd tog 17/3. Däremot ser jag fram emot att Skövdes högsta beslutande politiska organ, kommunfullmäktige i demokratisk anda kommer att säga sitt i ärendet. Skulle KF gå på BN:s linje innebär det att förslaget omarbetas. Om däremot KSAU: s förslag får majoritet är det miljöprövningsdelegationen vid länsstyrelsen som svarar ja eller nej på ansökan.

Robert Ciabatti social demokrat och vice ordförande i Skövde Byggnadsnämnd


Kommentarer
Postat av: Anonym

Stå på dig Ciabatti

2011-04-24 @ 22:02:05
Postat av: Anonym

Stå på dig Ciabatti!

2011-05-05 @ 07:47:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0